Stekselblues 2010

HOME

 

 reservatie op :  stekselblues@euphonynet.be 

 meer informatie over de bands :

 

  the rhythm beats.   

 

http://www.myspace.com/therhythmbeats

http://www.rhythmbeats.be/

 

 

line up :

Lauren Wouters (lyrics-zang)
Jasper Poesen (Guitars)
Jeffrey Gijbels (Drums)
Senne Driesen (Bassguitar)

 

 

Eindelijk nog een jonge ( Limburgse ) band die de blues in Belgie waarborgt , zij brengen een verscheidenheid met invloeden van onder andere : 

Jimi Hendrix , Norah Jones , Joss Stone , Led Zeppelin , Janis Joplin , Beck enz...

Rhythm is a dealer: The Rhythm Beats uit Hasselt halen wat verse, tot verslaving aanzettende, op de blues gestoelde funkrock van de zolder en kruisen die met vage invloeden van 'Live At Monterey' (Jimi Hendrix), 'The Idiot' (Iggy Pop) en 'Black Velvet' (Alannah Myles). TRB maakt opzwepende muziek, en ... die Lauren Wouters: die kan een stukske zingen.

The Rhythm Beats is een jonge band met 'BLUES IS OUR BASE' attitude..blues , soul , funk ,  bluesrock , rock 'n roll  en - zoals men zegt - ze spelen op het podium 'de pannen van het dak' 

ze verdienden hun sporen o.a. reeds in :

- 2008   live op TVL , eMOTIONS Bilzen , Hookrock Diepenbeek , Blues in Genk , Bluesnight Peer , 

- 2009  Jazzmarathon Brussel in Café De Markten , Live in Durango Sessions , Fordfest en Absolutely Free Festival in Genk , MoulinRockFestival Tessenderlo , Blues at the Attic Herent . 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

      SixL - Six      

 

http://www.sixl-six.be

 

 

                   line up :

DAVY BOSSUYT :  gitaar & zang 

ERIK BOSSUYT :  Basgitaar       

RUDY DE MUYNCK : zang &  harmonica

NIEK DESERRANNO : drums

ALEXANDRE ACS :  gitaar

 

SixL-Six is een mix van Belgische en Franse bluesmuzikanten die hun liefde voor muziek hebben opgedaan door grootheden zoals B.B. King, Steve Ray Vaughan, Muddy waters, enz. als voorbeeld te nemen.

De bandleden hebben afzonderlijk ook buiten de blues ervaring vergaard. Zo beheersen zij genres als jazz-, rock-, pop- en funk. Maar hun hart ligt toch bij de rauwe onvervalste blues.Veel van de opzwepende nummers (up-tempo, bluesfunk en shuffles) worden op het publiek afgevuurd, en maken elk optreden uniek. Af en toe mag de band ook gastmuzikanten verwelkomen zoals Hook Herrera, Dominiek Buysse, G. Vancouillie...., die de scheurende bluesklanken aanvullen met mondharmonica, saxofoon, gitaar of zang.Zij brengen een eigen repertoire op het podium, doorspekt met enkele gekende bluescovers die ze op hun eigen professionele wijze op het publiek afvuren. Ze beschikken over een ruime podiumervaring met goed gebrachte blues, rijk aan afwisseling en een goed zittende ‘sound'.

 

 

met dank aan Veerle Vangheluwe en Bettie voor de volgende foto's

the rhythm beats. 
   
   
   
   
   
   
     
 

SixL-Six